maandag 15 april 2024

Honing Runderribben met Aardappelen en Wortelen

Wil je een hartverwarmende maaltijd op tafel zetten die gemakkelijk te maken is en vol van smaak zit? Probeer dan deze slowcooker runderribben met aardappelen en wortelen! Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een gezellig diner in het weekend. En het beste van alles is dat je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt!


Ingrediënten:


- 3-3.5 pond runderribben

- 3 kopjes in blokjes gesneden aardappelen

- 2 kopjes in blokjes gesneden wortelen

- Groene uien (optioneel), dun gesneden

- Geroosterde sesamzaadjes (optioneel)


Saus:

- 1 rode appel, klokhuis verwijderd & gehakt (ik heb een Honey Crisp gebruikt)

- 1/2 ui, gehakt

- 1/2 kopje runderbouillon

- 1/2 kopje sojasaus, regulier (Kikkoman)

- 1/4 kopje bruine suiker

- 2 eetlepels honing

- 1 eetlepel gehakte knoflook

- 1 theelepel sesamolie

- 5 hele zwarte peperkorrels (optioneel)


Verdikkingsmiddel:

- 2 eetlepels maïszetmeel (of aardappelzetmeel)

- 2 eetlepels water


Bereidingswijze:


1. Spoel de runderribben met bot onder koud water, vooral rond het botgebied, om eventuele botfragmenten te verwijderen. Dep voorzichtig de ribben droog met wat keukenpapier. Je kunt de botten ook laten zitten voor extra smaak.

2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ribben aan alle kanten bruin, ongeveer één minuut per kant. Verplaats ze naar de slowcooker zodra ze klaar zijn.

3. Meng de ingrediënten voor de saus in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Giet dit over het vlees. Voeg de aardappelen en wortelen toe. Sluit het deksel en laat het acht uur op een lage stand koken. (Als je weinig tijd hebt, kun je het vijf uur op een hoge stand koken, maar dit resulteert vaak in minder smaakvol en minder mals vlees.)

4. 30 minuten voor het einde van de kooktijd maak je het verdikkingsmiddel door het water te mengen met het zetmeel. Klop goed en giet het in de slowcooker. Zet het vuur op hoog en laat het de resterende tijd sudderen.

5. Serveer over rijst of zoals het is. Garneer met groene uien en/of geroosterde sesamzaadjes. Smakelijk eten!


Deze slowcooker runderribben zijn gegarandeerd een hit aan tafel, en je zult versteld staan ​​van hoe gemakkelijk ze te maken zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijen houden 101: Moet je honingbijen houden?

Overweeg je honingbijen te houden in je achtertuin? Naast het produceren van heerlijke lokale honing en was, bestuiven honingbijen tuinbloem...