maandag 17 januari 2022

RECEPT: Pittig met Zoet: Honing Gezoete Chili

Chili gezoet met honing


Ingrediƫnten


  • 55 gram biologische Spaanse olijfolie
  • 1 kilo biologisch scharrelvlees, gesneden in blokjes van ongeveer 1.5 centimeter
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 grote biologische rode ui, fijngesneden
  • 4 teentjes biologische knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels ancho chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 fles donker bier
  • 150 mililiter zelfgemaakte kippenbouillon of ingeblikte natriu marme of water
  • 1 blik biologisch gehakte tomaten, uitgelekt en gepureerd
  • 1 eetlepel chipotle peperpuree
  • 1 eetlepel honing 
  • 2 kopjes gekookte of ingeblikte biologische zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels vers biologisch limoensap 

Aanwijzingen


  • Verhit olie in een grote gietijzeren pan op hoog vuur.
  • Kruid het rundvlees met peper en zout en bak het aan alle kanten bruin.
  • Leg het vlees op een bord en haal op 3 eetlepels na alle vet uit de pan.
  • Voeg de uien toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook toe en kook 2 minuten.
  • Voeg het paprikapoeder, pasillapoeder en komijn toe en kook nog eens 2 minuten.
  • Voeg het bier toe en kook tot het helemaal uitgekookt is.
  • Breng het rundvlees terug in de pot, voeg de kippenbouillon, tomaten, chipotlepuree en honing toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur op medium, dek de pan af en laat 45 minuten sudderen.
  • Voeg de bonen toe en kook 15 minuten verder.
  • Haal van het vuur, voeg het limoensap toe en pas de smaakmakers aan.

Notities

We raden je aan om de chili te serveren met partjes limoen, gehakte koriander, zure room, in blokjes gesneden avocado en gehakte uien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijen houden 101: Moet je honingbijen houden?

Overweeg je honingbijen te houden in je achtertuin? Naast het produceren van heerlijke lokale honing en was, bestuiven honingbijen tuinbloem...